Bendrovė „LTG Link”, atsakinga už keliones traukiniais Lietuvoje ir užsienyje, apžvelgdama gegužės rezultatus, džiaugiasi į traukinius sugrįžtančiais keliautojais. Keleivių srautai ėmė atsigauti dar balandį, nustojus galioti judėjimo tarp savivaldybių ribojimams. Gegužę, įsibėgėjant vakcinacijai, nuosaikiai švelnėjant karantino apribojimams ir gerėjant orams, keleivių srautas dar paaugo: per savaitę traukiniais vidutiniškai keliavo apie 80 tūkst. žmonių.

Lyginant su praėjusių metų geguže, keleivių srauto augimas tikrai ženklus: 2020-ųjų gegužę traukiniais keliavo 184 000 žmonių, 2021-ųjų gegužę, preliminariais duomenimis, – 369 000. Visgi čia svarbus kontekstas: šio pavasario pabaigą pasitikome su vakcinacija, visai kitokiu emociniu nusiteikimu, kas neabejotinai daro įtaką ir gyvenimo būdo – taigi ir kelionių – pokyčiams. Šiuo metu bendrovė vykdo jau 75 proc. iki pandemijos buvusių vietinių reisų. Būtinąsias keliones „LTG Link” užtikrino visos pandemijos metu – nors dalis reisų buvo optimizuoti, galimybė iš taško A nuvykti į tašką B išlaikoma per abu karantinus.

Keleivių dėmesys atkreipiamas į tai, kad traukiniuose ir stotyse galioja sustiprinto saugumo priemonės: privalomas apsauginių kaukių dėvėjimas, įlipant ir išlipant iš traukinio keleiviai raginami dezinfekuoti rankas – prie kiekvienų durų įrengti dezinfekcinio skysčio, skirto rankoms, dozatoriai. Patys traukiniai taip pat kasdien nuodugniai dezinfekuojami. Atstumų išlaikymas – vadinamasis šachmatinis sėdėjimas – pagal naujausius ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimus nebetaikomas nuo birželio 4 d. Bendrovė primena, kad apie visus pokyčius keleiviai informuojami internetinėje svetainėje www.traukiniobilietas.lt, „LTG Link” feisbuko paskyroje ir informacijos centro telefonu 8 700 55 111.

https://www.litrail.lt/naujienos/-/asset_publisher/cMsMMw6BALEl/content/%E2%80%9Eltg-link-geguzes-rezultatai-keliautojai-grizta-i-traukinius

Panašūs įrašai