Lietuvos verslo konfederacija (LVK) surengė sėkmingą verslo misiją į Dubajų gegužės 21-26 dienomis. Šioje misijoje dalyvavo 17 įmonių iš baldų gamybos, interjero dizaino ir architektūros sričių. Jos tikslas buvo pažinti Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) rinką, skatinti Lietuvos įmonių prekių ir paslaugų eksportą bei pasisemti naujų idėjų ir patirties iš JAE rinkoje veikiančių verslų. 

Misija prasidėjo susitikimu su Lietuvos Respublikos ambasadoriumi Jungtinėse Arabų Emyratuose Ramūnu Davidoniu bei komercijos atašė Gabriele Niekyte. Jie aptarė bendras verslo tendencijas ir Lietuvos eksporto galimybes šioje šalyje.  

Taip pat misijos dalyviai turėjo progą susitikti su Lietuvos piliečiais veikiančiais JAE. Meno rinkos ekspertas, „Arty Cube“ galerijos savininkas Laurynas Jonušauskas, dalinosi savo daugiamete tarptautine patirtimi bei pristatė JAE rinkos ypatumus. Eda Adamonė, Medeya International Real Estate bendrasteigėja, dalinosi savo patirtimi ir įžvalgomis apie Dubajaus nekilnojamo turto (NT) rinką, palygino dviejų šalių NT rinkų skirtumus.  

Viena svarbiausių veiklų misijos programoje buvo lankymasis INDEX parodoje, pagrindinėje Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos regiono dizaino ir architektūros profesionalų susibūrimo vietoje. Misijos dalyviai lankė įvairius paviljonus, pažindinosi su skirtingų šalių įmonėmis bei mezgė naujus verslo kontaktus. Taip pat dalyvavo individualiuose susitikimuose su vietos verslininkais. 

Indrė Rožėnienė iš MB studijos „Baltas namas” teigia, kad dalyvavimas šioje misijoje buvo labai naudingas ir įvairiapusiškas. Ji ypač pabrėžia susitikimo su Lietuvos ambasada JAE svarbą, kuris leido susidaryti bendrą verslo vystymoje šioje šalyje paveikslą. Be to, ji akcentavo B2B susitikimų svarbą, kurių metu ir užmegzti naujas partnerystes su vietos verslo atstovais INDEX parodoje. 

Lietuvos verslo konfederacija džiaugiasi sėkminga verslo misija ir tikisi, kad dalyvių įmonės gaus naudos iš naujų verslo kontaktų ir užmegs partnerystes su JAE verslo atstovais. Misija buvo svarbus žingsnis siekiant skatinti Lietuvos įmonių prekių ir paslaugų eksportą užsienyje. 

Daugiau apie LVK organizuojamas verslo misijas galite sužinoti čia

Lietuvos verslo konfederacija įgyvendino projektą „Eksporto skatinimas pandeminiu ir popandeminiu laikotarpiu“, dalinai finansuojamą Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos 3 prioriteto „Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumo skatinimas“ priemonę Nr. 03.2.1-LVPA-K-801 „Naujos galimybės LT“. 

Panašūs įrašai