Keičiantis valdžiai nacionalinėje politikoje, rinkimai įvyko ir Lietuvos verslo konfederacijoje (LVK). Naujos 2024-2028 m. kadencijos taryba slaptu balsavimu antrai kadencijai LVK prezidentu išrinko Andrių Romanovskį bei paskyrė šešis viceprezidentus.

„Taip sutapo, kad šiais metais be rinkimų nacionaliniu mastu, turėjome rinkimus ir mūsų verslo bendruomenėje. Džiugu matyti atsinaujinusią tarybą bei didelė garbė toliau tęsti Lietuvos verslo bendruomenės atstovavimą. Naujame etape turime labai aiškų tikslą – socialinio dialogo kultūros kūrimą ir plėtojimą tiek su nauju Seimu, tiek su nauja Vyriausybe. Mes, verslininkai, visada vadovaujamės paprastu principu – ramiai ir apgalvotai dirbti savo darbą. To linkime ir politikams“, – komentavo LVK prezidentas Andrius Romanovskis.

Anot Andriaus Romanovskio, verslas iš politikų tikisi nuosaikumo ir bendruomeniškumo – „Mes buvome ir esame atviri dialogui ir susitarimams, todėl prašome politikų ir tartis, ir kalbėti, ir girdėti. Juk galiausiai verslininkų ir jų darbuotojų pinigai užtikrina Lietuvos ekonominę gerovę, socialinę darną  ir tvirtesnį šalies saugumą.“

Naujoje LVK taryboje iš 30 narių net 10 yra naujai išrinkti nariai, kurie visi atstovauja įvairius verslo sektorius – finansus ir turizmą, transportą ir kelių statybą, prekybą ir gamybą, infrastruktūra ir nekilnojamo turto vystymą, švietimą ir biotechnologijas, teisę ir lobizmą, telekomunikacijas ir žiniasklaidą.

Taip pat taryba patvirtino šiuos šešis viceprezidentus – tai TV3 generalinę direktorę Laurą Blaževičiūtę, finansų analitiką Marių Dubnikovą, WALLESS advokatę Dovilę Burgienę, tabako bendrovės Philip Morris Baltic atstovą Liudą Zakarevičių, Lietuvos vaistinių asociacijos pirmininkę Kristiną Nemaniūtę-Gagę, nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „Eriadas“ savininką  Donatą Jurevičių.

Andrius Romanovskis yra viešųjų reikalų bendrovės „META Advisory Lithuania“ partneris, Lietuvos draudikų asociacijos vadovas. Taip pat jis yra nevyriausybinių organizacijų, besirūpinančių parama Ukrainai ir gynyba –  „Blue Yellow“ bei „4 procentai” valdybos narys. Andrius Romanovskis įgijo politikos mokslų išsilavinimą Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

LVK – viena didžiausių verslą vienijančių organizacijų Lietuvoje, atstovaujanti 35 verslo asociacijoms ir skirtingų sektorių įvairaus dydžio įmonėms ir organizacijoms. LVK atstovaujamos įmonės ir organizacijos yra sukūrusios 145 tūkst. darbo vietų ir generuoja 28 milijardus eurų apyvartos per metus.

#VerslasLietuvai

Čia galite susipažinti su LVK tarybos narių sąrašu.

Panašūs įrašai