2010 m. sausio mėn. 26-27 dienomis planuojamas LR Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus darbo vizitas į Moldovos Respubliką. Su oficialia delegacija kartu yra kviečiama vykti ir Lietuvos verslininkų delegacija. Priklausomai nuo verslo suformuotų interesų ir ekonominių klausimų, būtų galimybė kviesti prisijungti prie šio vizito ūkio ar kitos ministerijos aukštą pareigūną. 
Vizito metu bus pristatoma Moldovos politinė-ekonominė būklė bei investicinis klimatas. Esant konkretiems pageidavimams būtų galimybė inicijuoti susitikimus ir su Moldovos ministerijų ir kitų valstybinių institucijų, pagrindinių verslo organizacijų atstovais, aptariant jums rūpimus klausimus. Taip pat planuojama Moldovos įmonių lankymas pagal verslo delegacijos interesus ar kitokio formato renginiai.

ES pradėjo įgyvendinti programą, kuria siekiama stiprinti ryšius su šešiomis Rytų Europos ir Pietų Kaukazo šalimis. Rytų partneryste atveriama laisvosios prekybos paktų, finansinės paramos, pagalbos patikimo energijos tiekimo srityje ir galimybės Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos ir Ukrainos piliečiams į ES vykti be vizų perspektyva. Europai ši iniciatyva gali suteikti daugiau stabilumo ir saugumo prie jos rytinių sienų.

Šios šešios šalys gaus didesnę ES finansinę paramą, kuria siekiama padėti vykdyti politines ir ekonomikos reformas. Sėkmingai įvykdžius reformas, su ES gali būti sudaryti išsamūs asociacijos susitarimai, į kuriuos būtų įtraukti laisvosios prekybos paktai ir įsipareigojimai dėl patikimo energijos tiekimo, svarbūs toms ES šalims, kurios per šį regioną gauna naftą ir dujas iš Rusijos.
Pagalba numatoma šiose srityse: mažosioms įmonėms, regioninių elektros tinklų jungtys, dujų ir naftos vamzdynai iš Kaspijos jūros į Europą ir bendradarbiavimas reaguojant į nelaimes.

Be 2010–2013 m. jau numatytų skirti lėšų, Komisija skirs dar 350 mln. EUR. Be to, naujajai programai bus skirti ir regionui jau numatyti 250 mln. EUR. Daugiau informacijos apie programa

Taigi Lietuvos įmonėms, kurios dirba ar planuoja pradėti bendradarbiavimą su Moldova, atsiranda puiki galimybę teikti konsultacijas ar kitas paslaugas su šios šalies partneriais įgyvendinant įvairius projektus ES Rytų partnerystės programos rėmuose.
 
Moldovos pusė jau yra išsakiusi aktualiausius pasiūlymus bei pageidavimus Lietuvos verslo delegacijos sudėtyje matyti prekybos tinklų ir nekilnojamojo turto plėtros, bankų, transporto ir logistikos srities, konsultacinių bendrovių ir kitų sričių atstovus.
Preliminari vizito kaina vienam asmeniui 3 500 Lt. (Į kainą įskaičiuotos išlaidos: tiesioginis skrydis Spartan lėktuvu: Vilnius- Kišiniovas – Vilnius), viešbutis, pusryčiai, draudimas, dalyvių katalogas, verslo partnerių paieškos ir susitikimo organizavimo išlaidos,  pervežimų transporto išlaidos, kultūrinė programa)

Primename, jog verslo misijos sėkmei ir sėkmingam programos įgyvendinimui labai svarbu ir individualus įmonių pasiruošimas vizitui, t.y. dominančių sektorių, kompanijų, interesų, pageidavimų išankstinis įvardinimas. Taigi lauksime jūsų komentarų ir pasiūlymų.
Jei jūs susidomėjote šiuo vizitu, prašome informuoti mus iki 2010 m. sausio 4d. d. užpildant delegacijos dalyvio anketą

Kontaktinis asmuo:
Karolina Šafranavičiūtė, Projektų vadovė
Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva
Gedimino pr. 50, 01110 Vilnius
Tel.:    +370 5 212 1111
Mob.:  +370 678 543 78
Faks.: +370 5 212 2621
el.paštas: karolina@icclietuva.lt, info@icclietuva.lt
www.icclietuva.lt, www.iccwbo.org

 

Panašūs įrašai