2010 m. kovo 3 d., trečiadienį, Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva Ūkio ministrą Dainių Kreivį paskelbė verslo ir valstybės partnerystei 2009 metais labiausiai nusipelniusiu asmeniu. Ministrui įteiktas „Partnerystės lyderio” apdovanojimas. Apdovanojimų vakaro metu taip pat buvo paskelbtas „Verslo ambasadorius 2009“. Pernai aktyviausiai Lietuvos ir užsienio verslo partnerystę skatinusiu asmeniu pripažintas J.E. Antanas Vinkus, Lietuvos ambasadorius Rusijos Federacijoje. Jam įteiktas banko SNORAS įsteigtas „Verslo ambasadoriaus “ prizas.


Nominacijos „Partnerystės lyderis 2009“ nugalėtoju kasmet renkamas asmuo, kuris aktyviai siekė abipusiai naudingo ir skaidraus valdžios ir verslo bendradarbiavimo, savo darbais prisidėjo prie palankesnių sąlygų verslui gerinimo, reprezentavo Lietuvos interesus užsienyje, ar kitaip reikšmingai prisidėjo prie Lietuvos vardo bei įvaizdžio kūrimo.


„Ministras Dainius Kreivys  apdovanotas  už aktyvią ir kryptingą veiklą, skatinant Lietuvos įmonių konkurencingumą ir ekonominę nepriklausomybę; už drąsą imtis inovatyvių projektų, naujovių ir iniciatyvų; už valdžios institucijų ir verslo bendruomenės ryšių supratimą bei skatinimą, siekiant skaidraus socialinio dialogo ir efektyvios partnerystės, „ – teigė Algimantas Akstinas, Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva generalinis direktorius. 


2001 – 2008 metais „Partnerystės lyderio“ pagrindiniu prizu jau buvo apdovanoti: p. Rolandas Barysas, p. Ričardas Malinauskas. p. Gediminas Kirkilas, p. Dalia Grybauskaitė, p. Reinoldijus Šarkinas, J.E. Algirdas Brazauskas, J.E. Valdas Adamkus.


Ambasadorius  A.Vinkus „Verslo ambasadoriumi“ pripažintas ir apdovanotas už  nuoseklią veiklą, pastangas, pasiektus rezultatus ekonominėje diplomatijoje, už šalies investicinio patrauklumo kūrimą, eksporto plėtrą, užmegztus plačius partnerystės ryšius, dirbant Lietuvos diplomatinėse atstovybėse,už tiesioginių ryšių su verslo bendruomenės atstovais palaikymą ir nuolatinį plėtojimą, interesų atstovavimą bei gynimą, naujas idėjas, įvairių renginių inicijavimą, už  kūrybišką ir konstruktyvų darbą su lietuvių bendruomenėmis užsienyje. 


„Šia nominacija siekiame įprasminti sėkmingo Lietuvos ekonominių interesų atstovavimo pavyzdį, nes savo patirtimi galime paliudyti, kad aktyvi diplomatų pagalba ir iniciatyva, atstovaujant šalies verslininkų interesus, verslui neretai tampa didele vertybe ar tramplinu geram verslo startui.“  – pristatydamas prizą, teigė  banko SNORAS  valdybos pirmininko pavaduotojas Romasis Vaitekūnas.


Balsavimas vyko nuo 2010 m. sausio 11 d. iki vasario 5 d. puslapiuose www.vz.lt ir www.icclietuva.lt, remiantis  kriterijais. Pasiūlymus galėjo teikti fiziniai ir juridiniai asmenys. Iš daugiausia vertinimų sulaukusių kandidatų konfederacijos Prezidiumas išrinko nugalėtoją.  


Konfederacijos  „Garbės ženklo“ apdovanojimai už nuopelnus Lietuvos verslo aplinkai bei darbą konfederacijos narių labui buvo įteikti Remigijui Šimašiui Teisingumo ministrui, Rūtai Vainienei, Lietuvos laisvosios rinkos prezidentei, Sauliui Jokubaičiui, UAB „Ergo Lietuva“ generaliniam direktoriui, Rimantui Perveneckui, „Aprangos“ grupės generaliniam direktoriui bei  Algimantui Akstinui, konfederacijos generaliniam direktoriui.   

              

Daugiau informacijos:  http://www.icclietuva.lt/lt/apdovanojimai

Renginio partneriai ir rėmėjai:

Mecenatas: Bankas SNORAS |  Rėmėjas: Įmonių grupė „ALITA“, AB | Partneris: Anoniminių darboholikų klubas | Informaciniai partneriai: Verslo žinios, VZ.LT, Žinių radijas

 

Panašūs įrašai