Nuo šiandien liepos 1 d. įsigalioja Naujosios garantijų taisyklės (URDG – Uniform Rules for Demand Guarantees). Šios taisyklės – tai URDG 458 tęsinys. Atnaujintos taisyklės URDG 758 paskatins finansinį stabilumą rinkose, kuriam pakenkė pasaulinė krizė, nustatant kiekvienos iš šalių įsipareigojimus ir atsakomybę garantijos gyvavimo cikle. Nuo 2010 m. liepos 1 d. bet kuri nuoroda į URDG garantiją ar laidavimą veda prie naujų URDG 758 taisyklių.

Daugelis bankų ir įmonių visame pasaulyje, jau pritaikė garantijoms naująsias garantijų formas, kad atitiktų pokyčius, kuriuos lemia naujosios taisyklės.

URDG 758 sudaro 35 straipsniai. Naujose taisyklėse pateikta pavyzdinės garantijos ir laidavimo formos, taip pat paruoštas neprivalomų nuostatų taikymo paketas.

URDG taisyklės pripažįstamos visame pasaulyje.  URDG 458 buvo patvirtintos Tarptautinės inžinierių konsultantų federacijos, o vėliau įtrauktos į Pasaulio banko visas besąlygiškas garantijų formas. Taisykles taip pat yra patvirtintę Jungtinių Tautų Tarptautinės prekybos teisės ir nacionalinių teisės aktų leidėjai.

Panašūs įrašai