Šių metų liepos 1 dieną pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp VšĮ “Versli Lietuva” ir Lietuvos verslo konfederacijos, kuri, tikimasi, taps gera pradžia partnerystės tarp organizacijų, turinčių reikiamą patirtį ir potencialą užtikrinti geriausias paslaugas verslui.

Verslą skatinančios organizacijos nutarė kartu vykdyti visuomenei naudingą veiklą, skatinti verslumą, didinti įmonių konkurencingumą bei padėti Lietuvos įmonėms įsitvirtinti tarptautinėse rinkose. Šių organizacijų vadovai mano, kad partnerystė tarp verslą vienijančios konfederacijos ir viešosios įstaigos, kuri įgyvendina LR Ūkio ministerijos ekonomikos skatinimo politiką, sukurs papildomą pridėtinę vertę visoms pusėms.
VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas sako, kad partnerystės plėtra su verslą atstovaujančiomis organizacijomis yra vienas iš įstaigos prioritetų ir džiaugiasi, kad partnerių ratas plečiasi. „Siekiame tapti klientų ir partnerių pripažinta profesionaliausia verslą skatinančia organizacija Lietuvoje“, – teigia Paulius Lukauskas. Jis įsitikinęs, kad tokiais tapti galima tik skatinant dialogą, bendradarbiavimą ir partnerystę su organizacijomis, kurių veikla gimininga, o vertybės neprieštarauja.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus pabrėžia, kad tiek jų  organzacija, tiek VšĮ “Versli Lietuva” rūpinasi panašiais dalykais – verslo aplinkos gerinimu šalyje bei galimybių plėtra tarptautinėse rinkose. “Atstovaujame per 1500 verslo įmonių, žinome realias verslo problemas ir poreikius, tad tikime, kad galime būti svariais patarėjais  formuojant ir įgyvendinant ekonomikos bei verslo skatinimo programas”, – sako Valdas Sutkus.
Pagal bendradarbiavimo sutartį numatyta telkti Lietuvos verslą ir kurti konkurencingą ir palankią verslui ekonominę aplinką, skatinti tarptautinį bendradarbiavimą, padėti verslui plėstis į užsienio rinkas, ieškoti prekybos partnerių, skatinti veiklos visose verslo srityse plėtrą bei naujų darbo vietų kūrimą, rengti priemones ir projektus verslo plėtros klausimais bei ugdyti aktyvią, pilietinę verslo visuomenę.
Vienas iš artimiausių renginių, kuriame dalyvauja abi organizacijos yra Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas 2011 (PLEF), kurio iniciatoriai – Lietuvos verslo konfederacija, o organizacinis partneris – VšĮ „Versli Lietuva“. PLEF tikslas – įtraukti pasaulio lietuvius, verslininkus ir ekonomikos sričių ekspertus, į Lietuvos ekonominį gyvenimą, sutvirtinti jų emocinius ryšius su Lietuva ir skatinti juos vystyti verslą mūsų šalyje, padėti pritraukti investicijas į perspektyvias Lietuvos įmones bei kurti globalų lietuvių tinklą visame pasaulyje. Forumas vyks š.m. liepos 4 d. – 5 dienomis parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Panašūs įrašai