„Danske“ antros pensijų pakopos dalyvio sukauptas turtas per pastaruosius trejus metus vidutiniškai padidėjo 62 proc. arba 2,8 tūkst. litų. 2011 m. gruodžio 31 d. antros pensijų pakopos dalyviai „Danske“ pensijų fonduose vidutiniškai buvo sukaupę po 7 tūkst. litų. Lietuvos banko duomenimis, vienas antros pensijų pakopos dalyvis šalyje tuo metu vidutiniškai buvo sukaupęs 3 – 3,9 tūkst. litų.

„Nuo antros pakopos pensijų kaupimo veiklos pradžios 2004 m. iki dabar „Danske“ pensijų fondų investavimo rezultatai buvo tikrai geri. Didžiausią rinkoje grąžą uždirbo dažniausiai žmonių pasirenkamas „Danske pensija 100“. Žinoma, sėkmei reikšmės turėjo kaupiančiojo pajamos bei kaupimo laikotarpis“, – sako dr. Darius Kuzmickas, bendrovės „Danske Capital investicijų valdymas“ direktorius.

„Danske” pensijų fondų dalyvių skaičius 2011 metais augo 15 proc., o 2010 metais – 17 proc. Kelerius metus iš eilės užimamos rinkos dalį bendrovė „Danske Capital investicijų valdymas“ didina po 13 proc. Be to, „Danske“ pensijų fondų dalyviai praėjusiais metais, kaip ir 2010 m., buvo pastovesni, lyginant su kitais bankais – kitus pensijų fondus pasirinkusių klientų skaičius sudarė 1 proc. visų tais metais rinkoje įvykusių pensijų kaupimo bendrovių keitimų.

„2011-aisiais akcijų rinka „bangavo“, tačiau „Danske“ pensijų fondo valdytojams pernai pavyko įrodyti savo gebėjimus ir nepalankiu metu sparčiai pensijų fonduose sumažinti rizikingų investicijų dalį. Būtent dėl aktyvaus valdymo, rizikingiausias „Danske“ pensijų fondas tiek praėjusiais metais, tiek per 2008 m. sunkmetį buvo vienas mažiausiai smukusių fondų, lyginant su kitais rizikingiausiais pensijų fondais. Nepaisant pernai patirtų nuostolių, „Danske” pensijų fondai išliko pelningi – visi ankstesniais metais patirti nuostoliai buvo kompensuoti“, – pastebi D. Kuzmickas.

Remiantis Lietuvos banko skelbiama statistika, pensijų fondai buvo pelningi šešiais iš beveik aštuonerių pensijų kaupimo veiklos metų, o pelningiausi buvo 2009-ieji. Per visą savo veiklą iki 2011 m. pabaigos rizikingiausias „Danske“ pensijų fondas uždirbo 48 proc. grąžą, o 2009-aisiais fondas kilo 18 proc.

„Dažnas mūsų pensijai kaups bent kelis dešimtmečius, todėl neverta jaudintis dėl vienerių nuostolingų metų – priimkime tai kaip gerą progą pigiau įsigyti investicijų, kurios ateityje per ilgą laiką brangs ir uždirbs pelną. Verta atkreipti dėmesį tik į ilgalaikius pensijų fondų investavimo rezultatus, nes jie apima tiek augimo, tiek kritimo periodus. Šiandien beveik 8 metus siekiančios antros pakopos pensijų kaupimo veiklos rezultatai rodo, kad nesuklydome eidami šia kryptimi – pensijų fondai buvo pelningi ir iki šiol padeda mums kaupti didesnes pensijas“, – komentuoja D. Kuzmickas.

Pranešimo žiniasklaidai versiją su nuotrauka ir kitų naujienų archyvu galite rasti čia .

Panašūs įrašai