Spalio 22 d. Lietuvos verslo konfederacijoje lankėsi 12 verslo atstovų iš Indijos, kurie domėjosi verslo plėtros galimybėmis mūsų šalyje. Svečiai domisi didelį potencialą turinčiomis Rytų Europos bei Baltijos šalių rinkomis ir akcentuoja strategiškai palankią Lietuvos padėtį tokio tikslo įgyvendinimui.

Kaip teigė Indijos Baltijos rūmų prezidentas Dr. Ernest Sharon, Lietuva yra patraukli Indijos rinkai dėl kelių priežasčių: čia gausi kokybiškos, puikiai apmokytos ir konkurencingos darbo jėgos pasiūla, o pragyvenimo kokybės ir kainos santykis geras. Dėl šių priežasčių Lietuva matoma ne tik kaip strategiškai palankioje padėtyje esantys vartai verslui į Vakarų rinkas, bet ir kaip galimas tarpininkas, sujungsiantis visiškai skirtingą mentalitetą turinčią Indiją su potencialiomis jos šalimis – partnerėmis Rytuose bei Vakaruose.

Delegacijos nariai domėjosi įvairiais verslo sektoriais, kurie galėtų sulaukti Indijos investuotojų dėmesio. Kaip pažymėjo LR ambasadorius Indijoje P. Šimeliūnas, konkurencingiausios Lietuvos sritys – biotechnologijų ir IT sektorius. Indijos verslo atstovus taip pat domino pridėtinės vertės gamybos, gamtinių išteklių sektoriai, o taip pat galimybė plėstis bankininkystės, logistikos, medicininio turizmo, ekologinės pramonės, ūkio srityse.

Pritardamas Dr. Ernest Sharon išsakytai minčiai, jog glaudesniam ir tikslingam bendradarbiavimui užmegzti būtų naudinga atsakomoji Lietuvos verslininkų misija į Indiją, Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas pabrėžė, kad pritraukti tokios milžinišką potencialą turinčios šalies dėmesį bei investicijas Lietuvai yra labai svarbu. Indai draugiškai nusiteikę Lietuvos atžvilgiu, tad išnaudoti šią galimybę ir reprezentuoti save kaip Baltijos regiono didžiausią potencialą turinčią ekonomiką ateityje yra būtina,  teigė Algimantas Akstinas.

Panašūs įrašai