DATA: 2014 m. sausio 31 d.
VIETA:
Viešbutis Artis Centrun Hotels, Liejyklos g. 11/23, Vilnius

Organizatorius: Partneriai:
   
Dauguma Lietuvos bei užsienio gamintojų realizuoja savo produkciją ne tiesiogiai tiekdamos savo prekes vartotojams, bet per tarpininkus (distributorius), sudarydamos distribucijos sutartis. Neretai šios sutartys yra reglamentuojamos Konkurencijos įstatymu.
Naujausia LR Konkurencijos tarybos praktika ir Europos Komisijos iniciatyvos rodo, kad šiems susitarimams konkurencijos priežiūros institucijos skiria vis daugiau dėmesio. 

Seminaro metu bus aptariama:
-Kokios vertikalių susitarimų nuostatos gali pažeisti konkurencijos taisykles ir kokios nuostatos
dažniausiai patenka į konkurencijos priežiūros institucijų akiratį?
-Kokios sankcijos ir kiti neigiami padariniai gresia už konkurencijos taisyklių pažeidimus?
-Naujausia Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybos ir Europos Komisijos praktika
-Praktiniai patarimai, kaip sumažinti teisės pažeidimų riziką

Seminaras skirtas: įmonių vadovams, už pardavimus atsakingiems įmonių darbuotojams ir teisininkams

Pranešėjai:

 
Advokatas Raimundas Moisejevas, advokatų kontoros SORAINEN vyresnysis teisininkas, konsultuoja ir atstovauja tiek Lietuvos, tiek užsienio klientams įvairiais šalies ir tarptautiniu lygmeniu kylančiais konkurencijos teisės klausimais: koncentracijų kontrolės, dominavimo vertikalių bei kartelinių susitarimų. Raimundas yra teikęs ekspertinius komentarus dėl Konkurencijos įstatymo projekto, į jo pastabas dažnai atsižvelgiama tobulinant šią specifinę teisinę aplinką Lietuvoje. Jo žinios, gilintos Lietuvos, Vokietijos, JAV, Šveicarijos, Italijos, Danijos, Prancūzijos ir Islandijos universitetuose bei konkurencijos teisės teisėjų mokymo centruose yra itin vertinamos verslo visuomenės
   

Jolanta Ivanauskienė, LR Konkurencijos tarybos narė. Turėdama ilgametę patirtį LR Konkurencijos taryboje, Jolanta 2013 m. LR prezidentės dekretu šešerių metų kadencijai buvo paskirta LR Konkurencijos tarybos nare. Savo profesines žinias Jolanta gilina dalyvaudama tarptautiniuose konkurencijos teisės ekspertų renginiuose ir skaitydama pranešimus konferencijose Lietuvoje ir užsienyje. J. Ivanauskienė taip pat buvo viena iš 2011 – 2013 m. vykusio ES Dvynių projekto „Konkurencijos ir valstybės pagalbos įstatymų įgyvendinimo stiprinimas Armėnijoje“ eksperčių.

DALYVAVIMO SĄLYGOS:
320 LTL
ne nariams
290 LTL
Lietuvos verslo konfederacijos nariams

Registracija el. paštu: julija@lvk.lt iki 2014 m. sausio 25 d.
Registruojantis prašome nurodyti dalyvio vardą, pavardę, pareigas, atstovaujamos įmonės pavadinimą ir kontaktus)

Panašūs įrašai