Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovai susitikę su Seimo Tėvynės Sąjungos – konservatorių frakcijos lyderiais aptarė svarbiausius mokesčių, pensijų reformos, „Sodros“ lubų bei kitus verslui aktualiausius klausimus. LVK prezidento Vlado Sutkaus teigimu, bendravimas su Seimo frakcijų atstovais – praktika, leidžianti geriausiai jausti politines bei ekonomines nuotaikas šalyje, prognozuoti ir tuo pačiu pasiruošti verslininkams aktualiems pokyčiams.

„Pastaruoju metu situacija tokia, kad daug kas yra kalbama, žadama, planuojama, tačiau toli gražu ne dėl visko su socialiniais partneriais, verslo atstovais yra tariamasi, jie tinkamai ir nuosekliai informuojami apie galimus pokyčius. Todėl mes nuolat susitinkame su skirtingų politinių partijų bei frakcijų atstovais ir tiesiogiai bendraudami aptariame svarbiausias aktualijas“,  – sako V. Sutkus.  

Susitikime daug dėmesio be kitų klausimų susilaukė ir planuojama pensijų reforma.

„Faktas, kad apie tai, kaip realiai atrodys pensijų reforma, dar nėra žinoma. Tačiau planuojant ir dėliojant pagrindinius argumentus labai pasigendame realistiško ateities situacijos vertinimo bei adekvataus šalies laukiančių iššūkių suvokimo. Akcentuodami vienerių ar trejų metų perspektyvą ir tik ja remdamiesi priimdami sprendimus tikrai stipriai rizikuojame, nes tokiai tvarumo, nuoseklumo ir stabilumo reikalaujančiai sistemai, būtinas kur kas tolimesnės perspektyvos matymas“, – įsitikinęs V. Sutkus.

Panašūs įrašai