Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) inicijuotame susitikime su Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) atstovais buvo aptartos verslo ir viešojo sektoriaus bendradarbiavimo galimybės bei iškylančių kliūčių sumažinimo sprendimai.
Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Andrius Nikitinas, susitikimo metu pažymėjo, kad verslui svarbiausia, jog didžiausios problemos, su kuriomis susiduria verslo atstovai, norėdami dalyvauti skelbiamuose konkursuose yra lankstumo trūkumas ir neracionalūs standartai.
„Mūsų konfederacijos nariai ne kartą yra išsakę nuogąstavimus, kad nemažai CPVA skelbiamų konkursų yra įdomūs verslo atstovams, tačiau įsigilinus į skelbiamas sąlygas, dažnai susiduriama su nepamatuotais reikalavimais. Taip pat galime pastebėti, kad ypač savivaldybių organizuojamuose konkursuose, trūksta lankstumo kviečiant tarptautinius verslo subjektus. Tai ir konkurso sąlygų informacijos prieinamumas anglų kalba, ir tarptautinėms kompanijoms sunkiai suvokiami reikalavimai, kaip pavyzdžiui nusimatyti energetinių resursų, maitinimo paslaugų įkainius, nežinant paslaugų teikimo apimties“, – pabrėžė LVK generalinis direktorius A. Nikitinas.
Jo teigimu, svarbiausia LVK ir jos narių pozicija yra, kad visi konkursai vyktų skaidriai ir vienas svarbiausių kriterijų būtų ne mažiausia kaina, o kokybė, ekonominis efektyvumas.
„Galime pasidžiaugti, kad pastaruoju metu CPVA organizuojamuose viešųjų pirkimų konkursuose matome verslo logikos ir noro tobulinti viešąją ir privačią partnerystę (PPP). Be abejo, galime konstatuoti, kad daugumai projektų, jų tęstinumui reikalinga ir politinė valia. Kaip viena didžiausių verslo įmones vienijančių organizacijų, sieksime, kad verslo atstovams būtų pateikiama ilgalaikė projektų strategija, kad būtų galima rengti investicinius planus. Taip pat tikimės, kad ateityje bus pagerinta ir viešųjų pirkimų el. sistema, dėl kurios trikdžių, neretai kyla problemų verslo atstovams. Svarbiausia, kad jaučiame dialogą ir kartu pasistengsime užtikrinti skaidrų ir rezultatyvų viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimą“,- susitikimą su CPVA atstovai reziumavo  A. Nikitinas.

Panašūs įrašai