Didžiausia šalyje paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti organizacija Lietuvos verslo konfederacija (LVK) kiekvienais metais įvertina valstybės pareigūnus bei verslininkus, labiausiai prisidėjusius prie verslo aplinkos gerinimo, socialinės atsakomybės iniciatyvų, eksporto skatinimo bei dialogo tarp valstybės ir verslo. Jiems konfederacijos kongreso metu įteikti LVK apdovanojimai ir garbės ženklai už praėjusiųjų metų nuopelnus.
„Tvirta ir skaidri partnerystė tarp verslo ir valstybės institucijų yra visos valstybės sėkmės pagrindas. Esame viena didžiausių ir seniausių šalies verslo organizacijų – šįmet konfederacijai sukanka jau ketvirtis amžiaus. Taip pat esame Tarptautinių prekybos rūmų „International Chamber of Commerce“, kurie švenčia jau šimto metų sukaktį, nariai. Tai mus smarkiai įpareigoja, todėl stengiamės nuolat pastebėti ir išskirti tuos, kurie yra aktyviausi bei labiausiai prisidėję prie verslo aplinkos gerinimo“, – teigė LVK prezidentas Valdas Sutkus.
Prestižinis „Partnerystės lyderio 2018“ apdovanojimas, kurį praėjusiais metais gavo ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, šiais metais atiteko kitam Vyriausybės nariui – Ekonomikos ir inovacijų ministerijai vadovaujančiam Virginijui Sinkevičiui.
Kaip pažymėjo V. Sutkus, verslo bendruomenė itin teigiamai įvertino V. Sinkevičiaus sprendimą imtis lyderystės formuojant inovacijų politiką, priimant Technologijų ir inovacijų įstatymą, kuriant startuolių ekosistemą mūsų valstybėje. Ekonomikos ir inovacijų ministerija taip pat nuosekliai prisideda prie verslo aplinkos stabilumo, užsiima eksporto skatinimu ir inovacijų pritraukimu.
Jau devintą kartą buvo įteikti „Socialiai atsakingo verslo“ apdovanojimai. „Anksčiau daug kas skeptiškai žvelgė į tokius projektus – neva tai mada, kuri greitai praeis. Dabar lieka tik džiaugtis, kad toks požiūris pasirodė nesąs teisingas, nes socialinės atsakomybės idėjų puoselėjimas iškelia mūsų verslą į aukštesnį lygį“, – kalbėjo LVK prezidentas V. Sutkus. Šiais metais už sprendimą atsigręžti į neįgaliuosius, socialinę atskirtį patiriančius vaikus bei aplinkos apsaugą buvo apdovanota lietuviško kapitalo įmonė „Smiltainis ir Ko“.
Garbės ženklais pasipuošė LVK puoselėjamas vertybes bei idėjas skatinantys ir palaikantys mokslininkai, verslininkai ir valstybės institucijų atstovai. Šių metų „LVK Garbės ženklų“ laureatai: „PKN Orlen“ generalinis direktorius Danielis Obajtekas, LVK finansų direktorius Aurimas Stašaitis, Izraelio valstybės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Amiras Maimonas, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, agroverslo sprendimų bendrovės „ART21“ vadovas Augustas Alešiūnas, Vilniaus universiteto Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto dekanė Aida Mačerinskienė, Lietuvos verslo paramos agentūros direktorius Aurimas Pautienius, ekonomikos ir inovacijų viceministras Gintaras Vilda bei premjero S.Skvernelio patarėjas Lukas Savickas.

Panašūs įrašai