Lietuvos verslo konfederacija (LVK) rengia penkių ūkio sektorių profesinius standartus, t.y.: Poligrafijos, žiniasklaidos ir reklamos sektoriaus,  Nekilnojamojo turto operacijų, finansinių, apskaitos ir draudimo paslaugų sektoriaus, Prekybos sektoriaus, Architektūros sektoriaus ir Farmacijos gaminių ir preparatų gamybos sektoriaus profesinius standartus. Sektoriniai profesiniai komitetai svarstė ir pritarė profesinių standartų projektams. Profesiniai standartai bus atnaujinami kas penkerius metus.
Pirmieji – Poligrafijos, žiniasklaidos ir reklamos sektoriaus profesinis standartas ir  Nekilnojamojo turto operacijų, finansinių, apskaitos ir draudimo paslaugų sektoriaus profesinis standartas – Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro direktoriaus įsakymu jau patvirtinti.
„Profesiniai standartai padės rengiant ir / ar tobulinant profesinio mokymo bei studijų programas. Tikėtina, kad specialistai, baigę profesinio mokymo ir studijų programas, parengtas ar atnaujintas pagal patvirtintus profesinius standartus, labiau atitiks šių dienų verslo lūkesčius“, – sakė viešosios įstaigos Inovacijų ir kompetencijų ugdymo instituto direktorė Edita Juodienė.
„Pagaliau įgyvendinta reali socialinė partnerystė, kai darbdaviai nėra vien pagalbininkai, bet ir vieni iš pagrindinių kūrėjų. Juk verslo įmonės geriausiai žino, kokių sričių ir kompetencijų darbuotojų reikės artimiausioje ateityje“, – pabrėžė LVK generalinis direktorius Andrius Nikitinas.
LVK generalinio direktoriaus teigimu, profesiniuose standartuose aprašytos kvalifikacijos lems parengtų specialistų – potencialių verslo darbuotojų kompetencijas.

Panašūs įrašai