Vasario 25 d. Lietuvos verslo konfederacijos narių „Rödl & Partner“ iniciatyva buvo surengtas seminaras: „Mokestiniai ir teisiniai pakeitimai: kokie iššūkiai laukia Jūsų verslo 2020 metais?“. Seminaro metu daugiau nei 30 dalyvių buvo supažindinti su naujaisiais mokestiniais ir teisiniais pakeitimais, įsigaliojusiais 2020 m. pradžioje: Pridėtinės vertės mokesčio naujovėmis (toliau – PVM), sandorių kainodaros ruošimo dokumentacija, naujuoju juridinių asmenų nemokumo įstatymu ir pagrindinėmis elgsenos taisyklėmis, kaip įmonei elgtis Valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – VMI) patikrinimo metu.

„Rödl & Partner“ Vidaus mokesčių skyriaus vadovas – Mantas Mališauskas seminarą pradėjo pristatydamas pagrindinius pakeitimus PVM srityje nuo šių metų pradžios: galimybė pasinaudoti „call-off stock“ lengvata, naujausi prekių tiekimo apmokestinimai, dalyvaujant prekių tiekimo grandinėje ir pakitę reikalavimai taikant 0% PVM tarifą (įvesti reikalaujami papildomi įrodymai bei PVM mokėtojo statuso pokyčiai).

Antrojo pristatymo metu Sandorių kainodaros praktikos vadovė Ingrida Ašmantaitė kalbėjo kaip tinkamai paruošti sandorių kainodaros dokumentaciją, siekiant atitikimo ne tik formaliems teisės aktų reikalavimams, bet ir visapusiškos naudos įmonei. Sandorių kainodaros praktikos vadovė akcentavo kaip yra rengiama sandorių kainodaros dokumentacija ir aptarė kaip valdomas jų rengimo procesas.

Kokia informacija apie įmonę yra prieinama VMI? Kur ji yra renkama ir kaip analizuojama? Kaip reikėtų elgtis įmonei gavus VMI prašymą pateikti informaciją, pradedant mokestinį tyrimą ar patikrinimą? Kokios gali kilti pasekmės nepateikus VMI prašomos informacijos? Šiuos ir kitus klausimus apžvelgė Mokesčių departamento vadovė Nora Vitkūnienė.

Audrius Voveris – „Rödl & Partner“ advokatas, asocijuotas partneris pristatė naują juridinių asmenų nemokumo reglamentavimą. Siekiant vienodos sampratos buvo aptarta  bendra nemokumo sąvoka, renginio dalyviai supažindinti su naujuoju bankroto procesu, taip pat įvardinti asmenys, galintys inicijuoti šį procesą. Advokatas pabrėžė, kad bendrovės vadovo pareiga yra inicijuoti nemokumo procesą ir už tai prisiimti atsakomybę. Baigdamas seminarą p. Voveris taip pat supažindino dalyvius su naujuoju restruktūrizavimo procesu.

Seminaro pabaigoje dalyviai pranešėjams galėjo užduoti aktualius klausimus ir diskusijos metu vaišintis UAB „Baltic Larus“ ir UAB „Varėnos pienelis“ teikiamomis gėrybėmis.

Panašūs įrašai