Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) inicijuotas studentų verslumo skatinimo projektas „Creazone Reinvent“ pasiekė ir peržengė finišo liniją. Projektą vainikavo galutinis iš penkių mokymų ciklų GET STARTED, kurio metu trys komandos (12 dalyvių bei 3 mentoriai) įgijo praktinių žinių, kaip įsteigti ir plėsti įmonę.  Prieš tai vykusiuose etapuose komandos kūrė bei pristatė savąsias idėjas bei sulaukė galutinio ekspertų įvertinimo, kas labiausiai pasirengę verslo pradžiai.

Pirmoji vieta projekte atiteko „Photo tabs“ komandai kūrusiai mobilią programėlę, realiu laiku konvertuojančią įprastas gitaros natas į pirštuotę. Antrieji liko „The wall“ komandos atstovai su idėja gatvės meną perkelti ant drabužių, o trečioji vieta atiteko „Neuroena“ pasivadinusiems jaunuoliams, kurių idėja – cerebriniam paralyžiui skirtas kostiumas, elektriniais impulsais leidžiantis normalizuoti judesius.

„Tikiuosi, kad jau pirmosios idėjos bus sėkmingos, o galbūt ilgainiui iš startuolių išaugs ir visai šalies ekonomikai svarbos turinčios įmonės.

„Creazone Reinvent“ yra vieta, kurioje studentų laukia itin patyrę praktikai. Tik taip mes galime išugdyti be stereotipų mąstančius ir rizikuoti nebijančius verslininkus, kurie bus mūsų ateitis tarptautinėje arenoje“, – apibendrindamas projektą pažymi LVK prezidentas Valdas Sutkus.

„Creazone Reinvent“ geriausiai komandai atiteko „Trans Union Lietuva“ įsteigtas 1000 Eurų vertės prizas idėjos prototipui kurti ir prisistatymas verslo angelų forume „Litban“. Antroji vieta gavo „Topo centro“ įsteigtą 500 Eurų vertės čekį prekėms įsigyti bei Vilniaus Universiteto (VU) Verslo mokyklos magistro studijų modulį tolimesniam verslo idėjos vystymui. Trečioji vieta galės pasirinkti stažuotę vienoje iš kompanijų, įsikūrusioje Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), Izraelyje arba Singapūre.

„Creazone Reinvent“ projektas vykdomas nuo 2018 metų, o išskirtinis pastarojo sezono bruožas – tarptautiškumas, nes ši iniciatyva buvo įgyvendinama kartu su Latvijos pasienio regionais.

Jau ne pirmus metus šiame projekte dalyvavusi lektorė Laura Mažintė pasakoja, kad mokymų metu studentai sugeba pakeisti savo supratimą apie verslą. Jiems itin naudingos praktinės lektorių žinios, nes tokių studijų modulių dažniausiai nebūna.

„Tikėtis aukšto lygio pasirengimo iš pačių studentų būtų sudėtinga, tačiau mokymai jiems padeda labai smarkiai patobulėti. Pagrindinis jų privalumas yra tai, kad, skirtingai nei prieš 20 ar 30 metų, jie turi didžiulių galimybių ir jomis sėkmingai naudojasi. „Creazone Reivent“ projektas suteikia itin daug naudos. Jei šie žmonės neišvyks iš Lietuvos, ateityje jis taps tiek ekonomikos, tiek verslo filosofijos pokyčius lemiančia karta“, – teigia L.Mažintė.

Tarptautinis Lietuvos ir Latvijos projektas „Creazone Reinvent“ yra skirtas 18-25 metų jaunuoliams, kurie skatinami kartu auginti kūrybingas idėjas – nuo socialiai atsakingo verslo iki technologinių inovacijų.

Antrą kartą vykdomas verslumo projektas šiame sezone subūrė daugiau nei 2 000 dalyvių iš Lietuvos ir beveik 1 000 dalyvių iš Latvijos.

Penki mokymų etapai, trukę beveik 6 mėnesius, dalyviams leido ne tik ištobulinti bendrąsias kompetencijas bei išgryninti verslo idėją, tačiau ir surasti bendraminčių, kurie yra pats geriausias postūmis visoms idėjoms vystyti.

Panašūs įrašai