Europos Komisija kviečia teikti paraiškas ES gaminių saugos apdovanojimams.  ES apdovanojimu už gaminių saugą įvertinamos ir mažos, ir didelės įmonės, kurios itin rūpinasi klientų sauga ir laikosi aukščiausių standartų.

2019 m. pradėtu teikti apdovanojimu siekiama įvertinti ir garsinti įmones, kurios savo veikloje daugiausia dėmesio skiria vartotojų saugai. Juo taip pat siekiama didinti vartotojų informuotumą apie gaminių saugą ir skatinti sąmoningiau rinktis prekes.

Šiais metais ES apdovanojimas už gaminių saugą bus teikiamas dviejose kategorijose: pažeidžiamų vartotojų grupių saugos užtikrinimas ir saugos ir naujų technologijų derinimas. Iš viso bus išrinkta iki 12 nugalėtojų. Aukso, sidabro ir bronzos apdovanojimai bus įteikti trims MVĮ ir trims didesnėms įmonėms iš kiekvienos teminės kategorijos.

Rugsėjo 23 d. vyksiančioje aukšto lygio ceremonijoje apdovanojimus nugalėtojams įteiks už teisingumą atsakinga Europos Komisijos narė Didier Reynders. Gavusios apdovanojimą įmonės sulauks plataus pripažinimo, pagerės jų reputacija ir jos turės galimybę įsitvirtinti kaip pramonės lyderės gaminių saugos srityje.

Paraišką teikiančios įmonės turi būti įsisteigusios vienoje iš 30 Europos ekonominės erdvės šalių (EEE sudaro 27 ES valstybės narės, Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija). Daugiau informacijos apie kategorijas, tinkamumo kriterijus ir paraiškų teikimo tvarką pateikiama svetainėje https://ec.europa.eu/product-safety-award/.

Paraiškas galima teikti iki 2021 m. balandžio 30 d. Šis apdovanojimas – tai puiki galimybė suspindėti įmonėms, kurios jau pademonstravo puikių rezultatų vartotojų saugos srityje ir siekia meistriškumo!

Panašūs įrašai