Lietuvos verslo konfederacija palaiko „ICC – International Chamber of Commerce” (toliau tekste liet. k. Tarptautinų prekybos rūmų) sprendimą suspenduoti Nacionalinio Rusijos komiteto veiklą organizacijoje, dėl karinių veiksmų Ukrainoje. Verslo atstovai palaikydami didžiausios verslo organizacijos pasaulyje sprendimą kviečia aktyviai verslo bendruomenes įsitraukti į paramą Ukrainos piliečiams.

„Kviečiame Tarptautinius prekybos rūmus įsitraukti į paramą Ukrainai: skatinti verslo bendruomenes aukoti Ukrainos gynybos pajėgoms, siekiant teikti karinę ir humanitarinę pagalbą. Taip pat verslo organizacijos turėtų vienytis ir teikti siūlymus teisėkūrai, kurie leistų lengvinti gyvenimo bei įsidarbinimo sąlygas karo pabėgėliams, kaip tai jau padarė Lietuva“, – minėjo LVK prezidentas Andrius Romanovskis.

„Kaip organizacija, kurios tikslas yra skatinti taiką ir klestėjimą per tarptautinę prekybą ir teisinės valstybės principus, mes griežčiausiai smerkiame Rusijos padarytą tarptautinės teisės pažeidimą. Raginame Rusiją nedelsiant nutraukti karinius veiksmus, išvesti savo pajėgas iš Ukrainos ir grįžti prie diplomatinių veiksmų”, – minėjo Tarptautinių prekybos rūmų generalinis sekretorius John W.H. Denton AO.

Tarptautinių prekybos rūmų generalinis sekretorius pastebi, jog Rusijos kariniai veiksmai prieš Ukrainą neabejotinai turės reikšmingų padarinių pasaulinei tiekimo grandinei. Poveikį pajus ne tik maisto nei energijos rinkos, tačiau bus sutrikdytas ir gamybos sektoriaus darbas.

Tarptautiniai prekybos rūmai yra didžiausia ir reprezentatyviausia verslo organizacija pasaulyje. Organizacija vienija daugiau nei 45 milijonus narių veikiančiu daugiau nei 100 šalių.

LVK Lietuvos verslus ir gyventojus kviečia likti neabejingais ir prisidėti aukomis prie karo išvargintų Ukrainos piliečių gerovės. Daugiau informacijos kaip tai padaryti galite rasti čia.

Panašūs įrašai