DATA: 2014 m. lapkričio 13 d.
VIETA: Artis Centrum Hotels, Liejyklos g. 11/23, Vilnius

 Organizatorius:  Partneris:
   

 

Su tarptautine prekyba susijusius verslo santykius nuo 2011 m. sausio 1 d. pakoregavo nauja Incoterms® 2010 redakcija. Pakeitimais siekta supaprastinti Incoterms naudojimą ir priderinti juos prie pastarojo dešimtmečio aktualijų. Seminaro metu bus pristatyti esminiai paskutinės redakcijos Incoterms pasikeitimai, apžvelgta jų naudojimo praktika, susiformavusi per pastaruosius metus.
Be kita ko, seminaro metu aptarsime tarptautinių prekybos sutarčių sudarymo ypatumus ir naujausią teismų praktiką.

Programoje (pdf) :
– INCOTERMS® 2010 pasikeitimai
– Praktiniai INCOTERMS® 2010 taikymo aspektai
– Tarptautinių prekybos sutarčių pagrindiniai reikalavimai
– Tarptautinė prekyba ES sankcijų kontekste
– Naujausios teismų praktikos apžvalga

Seminaras skirtas :
– Eksporto ir importo vadybininkams                           – Logistikos specialistams
– Ekspeditoriams ir vežėjams                                      – Bankininkams
– Transporto draudimo srities specialistams               – Įmonių teisininkams
– Tarptautinės prekybos konsultantams                      – Akademikams

Pranešėjai:

SORAINEN advokatė, vyresnioji teisininkė Laura Čereškaitė – Kinčiuvienė

Vyresnioji teisininkė Laura Čereškaitė-Kinčiuvienė užsiima teisine praktika nuo 2003 m. ir įgijo vertingą patirtį dirbdama Lietuvos bei Vokietijos advokatų kontorose. Prieš prisijungdama prie SORAINEN, Laura konsultavo klientus advokatų kontoros „Clifford Chance“ Miuncheno biure, kur daugiausia laiko skyrė tarptautiniams įmonių įsigijimų ir susijungimų projektams. Dirbdama Lietuvos advokatų kontorose Laura atstovavo vietos ir užsienio klientams teisminiuose procesuose, daugiausiai susijusiuose su prekybos ir transporto klausimais. Laura turi patirties konsultuojant transporto, ypač oro ir kelių, teisės klausimais.

PRANEŠĖJAS: SORAINEN teisininkė Vaiva Mašidlauskienė
Pagrindinė SORAINEN teisininkės Vaivos Mašidlauskienės praktikos sritis yra transporto ir laivybos teisė. Sukaupusi akademinių žinių ir įgijusi tarptautinės patirties, Vaiva gali vertinti visų transporto rūšių klausimus teoriniu ir praktiniu, nacionaliniu ir tarptautinės ar ES teisės, verslo interesų ar vartotojų teisių apsaugos aspektu. Vaiva taip pat konsultuoja rengiant komercinius ir logistikos elementus apimančius sandorius bei tarptautinės prekybos terminų INCOTERMS naudojimo klausimais. Prieš prisijungdama prie SORAINEN ji dirbo kitoje Lietuvos advokatų kontoroje bei Europos Komisijoje.

 
DALYVIO MOKESTIS

321 Lt/ 92,97 EUR ne nariams (PVM įskaičiuotas)
290 Lt/ 83,99 EUR Lietuvos verslo konfederacijos nariams (PVM įskaičiuotas)

Registruotis galite el. paštu: julija@lvk.lt, iki 2014 m. lapkričio 8 dienos

Kontaktinis asmuo: Julija Šurnienė. Tel. (8 5) 212 1111; el. paštas: julija@lvk.lt

Apie INCOTERMS:

Šalys, sudarydamos tarptautinius pirkimo pardavimo sandorius, dažnai tuos pačius terminus traktuoja skirtingai. Tai gali būti priežastis,  dėl kurios kyla nesutarimai ir brangiai kainuojantys teisminiai ginčai. Siekdami išspręsti visas šias problemas, Tarptautiniai prekybos rūmai (ICC – International Chamber of Commerce) 1936 m. pirmą kartą išleido tarptautinių taisyklių, pagal kurias tiksliai apibrėžiami prekybos terminai, sąvadą. Šios taisyklės žinomos kaip Incoterms®.  Nuo to laiko jos nuolat koreguojamos, kad neatsiliktų nuo tarptautinės prekybos raidos ir pasaulinės rinkos pokyčių.
Incoterms® tai oficialiosios ICC taisyklės prekybos terminų traktavimui, kurios palengvina tarptautinę prekybą. Nuoroda į Incoterms® pirkimo-pardavimo sutartyje aiškiai apibrėžia atitinkamas šalių pareigas ir sumažina teisinių keblumų riziką.
Nuo 2011 m. sausio 1 d. įsigaliojo naujosios Incoterms® 2010 taisyklės.
Naujoje, per dešimtmetį pasikeitusias verslo realijas atitinkančioje „Incoterms® 2010“ redakcijoje, atsisakyta dviejų terminų, juos apjungiant su kitais: terminus DDU (Pristatytas, muitas nesumokėtas), DAF (Pristatyta iki sienos), DEQ (Pristatyta krantinėje, muitas sumokėtas) ir DDP (Pristatyta, muitas sumokėtas) pakeitė du kokybiškai nauji terminai DAP (Pristatyta į vietą) ir DAT (Pristatyta į terminalą). Tokiu būdu bendras „Incoterms®“ skaičius sumažėjo nuo 13 iki 11.
 

 

 

Panašūs įrašai