DATA: š.m. balandžio 28 d., 12:30 – 16:45
VIETA: „Pakrantės klubas“, Vaidilutės g. 79, Vilnius

Nepaisant skirtingo dydžio, įmonės ir organizacijos vis dažniau tampa kibernetinių nusikaltėlių taikiniu. Tokios atakos dažniausiai baigiasi itin svarbios informacijos praradimu, o įmonės atsiduria itin sudėtingose situacijose, patiria įvairiausių nuostolių. Lietuvos verslo konfederacija (LVK) kartu su asociacija Infobalt organizuoja konferenciją, kurios metu savo srities ekspertai pristatys aktualiausias temas verslui apie išmaniųjų telefonų galimybes versle ir kylančias grėsmes, apie debesų apsaugą, kibernetinį saugumą neturint biudžeto, reikalingas programines įrangas ir žmogiškuosius išteklius bei kt.

Nepraleiskite progos sužinoti naujausias kibernetinio saugumo tendencijas, susitikti su profesionalais ir kolegomis!

PROGRAMA(PDF)

 Registracija 12:30-13:00    Moderatorius: Aurimas Perednis
13:00-14:45  I DALIS
 

 1.  Kibernetinis saugumas: mitai ir tikrovė
Arvydas Plėštys, Krašto apsaugos ministerijos Kibernetinio saugumo ir informacinių technologijų departamento direktorius

Kibernetinis saugumas – kas tai ir kas saugoma? Atsakant į šį klausimą bus apžvelgiamos pagrindinės grėsmės Lietuvai ir Krašto apsaugos ministerijos vaidmuo užtikrinant kibernetinį saugumą. Taip pat bus aptarta Lietuvos kibernetinė kultūra, pirmosios nacionalinės kibernetinio saugumo pratybos ir kitos išmoktos pamokos.

  2.  Kibernetinis saugumas be biudžeto
Dr. Vilius Benetis, UAB „NRD CS“ vadovas

Nusikaltimai ir atakos kibernetinėje erdvėje vis intensyvėja, todėl visoms organizacijoms, siekiant apsisaugoti, reikės pasispausti planuojant biudžeto lėšas kibernetiniam atsparumui. Tačiau kaip ir fizinei sveikatai užtikrinti nebūtinos tabletės ir treniruokliai, taip ir kibernetinei saugą užtikrinti galima pradėti ir be biudžeto, o nuo paprastos higienos. Pranešime apžvelgiama, kaip verta mąstyti ir kokias veiklas vykdyti, kai nėra kibernetinio saugumo biudžeto. Pranešimo metu bus remiamasi ankstesnių sėkmingai vykusių projektų patirtimi.
 
 

3. Pažangus požiūris į kibernetinių grėsmių prevenciją
Audrius Vizbaras,  UAB „Fortconsult“ verslo vystymo direktorius

Kodėl „saugumo akcijos“ ar kitos vienkartinės priemonės ne visada veiksmingos? Brangu – dar nereiškia saugu. Tikėjimas ir/ar atsakomybė su garantijomis.

  4.   Debesų apsauga (anglų kalba)
Melissa Reese, „Microsoft“ teisininkė

Verslui kyla iššūkių, kaip apsaugoti svarbius įmonės duomenis, ypatingai, kai informacija sklinda už bendrovės tinklo ribų ir pasiekia didelius kiekius įrenginių. Įmonės, norėdamos veikti efektyviai, turi dalintis informacija su partneriais, tiekėjais ar klientais.Todėl sprendimai, kurie padeda išvengti duomenų praradimo ir stebėti informaciją, nepaisant jos buvimo vietos, tampa itin svarbus. Debesų kompiuterijos naujausias tendencijas ir apsaugą pristatys viešnia iš JAV – Melissa Reese.

 14:45-15:10  Kavos pertrauka ir užkandžiai
 15:10-16:25  II DALIS
 

 5. Kas svarbiau: investicija į kibernetinio saugumo specialistus ar į programinę įrangą
Arvydas Žvirblis, UAB „Santa Monika Networks“ techninio skyriaus vadovas, IT saugumo konsultantas

Dažnai norėdami padidinti įmonės IT saugumo lygį įsigyjame sprendimus, kurių vėliau nenaudojame. Kokios to priežastys? Užmirštame, kad sprendimai yra tik įrankis, kurį turi naudoti specialistai. Neįvertiname realios specialistų svarbos užtikrinant įmonės kibernetinį saugumą. Ar taip turi būti ir prie ko tai veda?

   6. Išmaniųjų telefonų galimybės versle ir juose tykančios grėsmės
Rimvydas Jurkuvėnas, „Omnitel” B2B žinių ir kompetencijų valdymo koordinatorius

Jau mažai kas abejoja išmaniųjų telefonų galimybėmis didinti verslo efektyvumą, jais naudojamės visi. Tačiau telefoną, kaip ir kompiuterį, naudojant neatsakingai, sukuriama galimybė tretiesiems asmenims įsibrauti ir pasisavinti konfidencialius įmonės duomenis. Egzistuoja tam kelią užkertantys sprendimai, kurie yra kiekvieno mūsų sąmoningo naudojimosi išmaniuoju telefonu atsakomybėje.

  7. E-nusikalstamumo evoliucija
Donatas Mažeika, Lietuvos kriminalinės policijos biuro Sunkaus ir organizuoto nusikalstamumo 5-osios valdybos (SO5) viršininkas

Pranešime bus apžvelgiamos e-nusikalstamumo tendencijos Lietuvoje ir užsienyje. Remiantis policijoje registruojamais pranešimais ir atliekamais tyrimais, bus įvardintos labiausiai paplitusias grėsmės gyventojams ir verslui Lietuvoje bei pateiktos rekomendacijos, kaip jų išvengti.

 16:25-16:45

Apibendrinimas. Renginio uždarymas

Dalyvavimo sąlygos:
– 90 EUR – Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) ir Infobalt nariams

– 105 EUR – ne nariams. 

Registruokitės į renginį užpildydami registracijos formą. 
Daugiau informacijos:
Monika Glinskytė,monika@lvk.lt, tel. 8 5 212 1111  

Organizatoriai:

    

Generaliniai rėmėjai:

 

Rėmėjai:

 

 

Panašūs įrašai