Verslo atstovams būtina glaudžiau bendradarbiauti su ekonomikos srities mokslininkais bei tyrėjais, inicijuoti ne tik taikomuosius tyrimus, bet ir gauti fundamentalia analize pagrįstas įžvalgas apie šalies ekonomikos raidą ir galimus jos scenarijus. Pasak Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidento Valdo Sutkaus, situaciją leistų pakeisti tiek plėtojami ryšiai su aukštojo mokslo institucijomis, tiek ir centralizuotas sprendimas įsteigti ekonomine mintimi besirūpinantį akademinį centrą.
„Pastaruoju metu aiškiai matome, kad nors Lietuvoje yra daug ekonominės minties potencialo, jis išnaudojamas gana vangiai, pagrįstų įžvalgų neišgirstame tada, kai jų labiausiai reikia. Taip pat juntama ir tam tikra poliarizacija, gana dirbtinis susipriešinimas. Ir tikrai gaila, kad susiklostė tokia situacija, nes verslui ir visai valstybei tai didelis nuostolis. Esame pasiruošę bendradarbiauti ieškoti kuo daugiau sąlyčio tašku su mokslo institucijomis tam, kad situacija iš esmės pasikeistų ir gal net būtų įsteigtas tarptautinio potencialo turintis ekonominės minties think tank‘as“, – susitikęs su  Vilniaus universiteto (VU) Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto dekane, prof. Aida Mačerinskiene sakė LVK prezidentas V. Sutkus.
Susitikime aptartos realios galimybės stiprinti bendradarbiavimą tarp mokslininkų ir verslo, taip pat diskutuota apie tai, kaip verslo atstovai galėtų prisidėti aktualizuojant, prie praktikos priartinat universitete vykdomus tyrimus.
„Mums labai svarbu žinoti, kuo kvėpuoja ir kaip gyvena didžiausia šalies aukštojo mokslo institucija, Vilniaus universitetas, kokią savo veiklos viziją mato. Ir tai, kad, dekanės tvirtinimu, esame laukiami tiek kaip lektoriai ar dėstytojai, tiek kaip galintys iškelti ir pasiūlyti konkrečias problemas tyrimams, nuteikia išties viltingai. Mes savo ruožtu esame pasirengę atvirai ir tvirtai paremti tarptautinio ekonominės minties centro poreikį“, – sakė V. Sutkus.
Prof. A. Mačerinskienės teigimu, verslo bendruomenės įsitraukimas gyvybiškai svarbus visai fakulteto veiklai, tarptautiškumo didinimui, taip pat ir specialistų tobulėjimui.
LVK nuosekliai bendradarbiauja su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis ir kitomis institucijomis. 2015 metais buvo pasirašytos sutartys su Lietuvos Mokslų akademija ir Vilniaus universitetu.
„Esame įsitikinę, kad verslas ir mokslas kartu gali kurti didelės pridėtinės vertės produktus. Dialogo forma tariamės kaip skatinti didesnę studijų programų atitiktį darbo rinkos poreikiams ir kurti naudą mokslui, verslui ir visiems Lietuvos žmonėms. Matome plačias galimybes bendradarbiaujant skatinti eksportą, dalyvauti verslo misijose užsienio šalyse“, – reziumavo LVK prezidentas V. Sutkus.

Panašūs įrašai