Lietuvos verslo konfederacija įgyvendino projektą „Jaunimas veikia!“, bendrai finansuojamą Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos investicijų veiksmų programos 12 prioriteto „Techninė parama, skirta informuoti apie veiksmų programą ir ją vertinti“ 12.0.1-CPVA-K-204 priemonės „Komunikacija apie ES investicijas“ (toliau – ­­Projektas).

„Jaunimas veikia!“ – komunikacinė kampanija jaunimui, skatinanti jį savo idėją paversti verslu, nebijoti nesėkmės ir tapti darbo vietas Lietuvoje kuriančiu dar vienu vienaragiu. Kampanijos metu buvo sukurti įkvepiantys vaizdo klipai, kurie pasklido po socialinę mediją ir viešąjį transportą. Jaunimui imponuojantys autoritetai dalinsi sėkmėmis ir nesėkmėmis įkvepiančiuose jaunimo verslumą skatinančiuose renginiuose, o patyrę vardai informavo, kur ir kaip rasti pagalbą kuriant verslą. Kampanijos siekis – aktyvus darbingas jaunimas, nauji produktai rinkoje ir Lietuvą garsinančios idėjos.

Projekto tikslas – skatinti Lietuvos jaunimo verslumą ir prisidėti prie Komunikacijos strategijos „Versli Lietuva“ krypties įgyvendinimo.

Projekto uždavinys – formuoti įvaizdį jaunimui, kad pradėti verslą dabar – pats tinkamiausias laikas.

Projektu sprendžiama problema – 2014–2020 m. ES fondų investicijų komunikacijos strategijos kryptyje „Versli Lietuva“ išskirtos kelios problemos (kurios būtų sprendžiamos šia kampanija): studentai, galvodami apie ateitį, net nesvarsto kurti savo verslą; nežino kaip idėją paversti verslu, baimės jausmas dėl verslo kūrimo bei nesėkmės; labiau pažeidžiamos soc. tikslinės grupės labiau ieško paramos nei kuria savo verslą ir sukuria sau darbo vietą.

Projekto vykdytojas: Lietuvos verslo konfederacija (LVK)
Projekto įgyvendinimo laikotarpis: 2021 m. balandžio 19 d. – 2022 m. spalio 31 d.
Projekto Nr. 12.0.1-CPVA-K-204-02-0005
Priemonė: Komunikacija apie ES investicijas, 12.0.1-CPVA-K-204
Bendra projekto vertė: 27.098,63 Eur, Europos socialinio fondo lėšos.

Projekto rezultatai

1. Įgyvendintas „Jaunimas veikia!“ renginys – sesija Lietuvos Davosas konferencijos metu.

2. Sukurti trys vaizdo klipai:

1. Verslo įkūrimas ir vystymas jaunimui dažnai asocijuojasi su baime… Tačiau kaip sako „Hero talents“ socialinio verslo įkūrėja Aistė Krušinskaitė, visos kliūtys egzistuoja tik mūsų galvose!
2. Turing School vadovas Lukas Kaminskis kviečia nešvaistyti laiko atidėliojant pirmuosius žingsnius versle, o iškilus klausimams ieškoti mentorių, dirbančių dominančioje srityje ar akceleravimo programų.
3. Jaunas amžius versle jau kurį laiką nebėra kliūtis! BBright komandos vadovas Mantas Vičius įsitikinęs, jog profesionalą nuo pradedančiojo skiria tik tai, jog pirmasis yra daugiau kartu klydęs

3. Išplatinti vaizdo klipai viešojo transporto ekranuose ir LVK socialiniame tinkle Facebook.

4. Sukurta ir ištransliuota radijo laida: Verslus jaunimas: kas padeda startuoti?

5. Suorganizuota „Jaunimas veikia!“ verslumo skatinimo konferencija.

Panašūs įrašai